Shoutbox: [14-04] pointlesspoint: Seems like a hack. Can't report that user. Changed my account to https://soundcloud.com/pointlesspointlesspoint for now.

Roy DJ @ Hardstyle Megamix: A Tribute To Acid

Hardstyle

Submitted by: RoyboyDJ @

Filetype: 192 kbit MP3
Length: 00:47:07

More info
Acid House, een muziekstijl uit de jaren '80, gemaakt met een speciaal bass-instrument, de TB-303. Oorspronkelijk gemaakt voor gitaristen zodat ze geen bassist meer nodig zouden hebben, maar ook heel handig voor de toen net nieuwe house en rave stroming.
Nu anno 2008 is Acid House een klein beetje uit de tijd, zo denken we dan. Maar zoals vaak het geval is met de hedendaagse club muziek wordt muziek vanuit verschillende stromingen gecombineerd. Dit legde al de basis voor eerdere jumpstyle en hardstyle tracks, maar veelal voor trance muziek.
Ik heb zelf even uitgezocht welke platen ik heb die Acid gerelateerd waren en heb ze door elkaar gemixt. Hieronder een lijst met de nummers en de link waarmee je hem kan downloaden. Hier en daar is de TB-303 in zijn volle glorie nog steeds te horen onder een harde reversed bass. Rave On!

Rated by: Opperhoofd RoyboyDJ SuciF3R

Tracklist

1. McLaren - Once It Was Acid (Original Mix)
2. A*S*Y*S - Lost In Acid (Original 24 Hours Mix)
3. Southstylers - Pwoap! (Live Mix)
4. Blutonium Boy - Acid Over Sydney
5. Kamui - Electro Slut (A*S*Y*S Remix)
6. DJ Isaac - On The Edge (2001 Original)
7. Hampenberg - Acid Disko Plastik Elektro (The Real Booty Babes Remix)
8. Zanza Labs - Industrial Bug
9. Unknown - Monster



RJBanthum -
Ik heb me altijd afgevraagd hè, of een reversed bass gewoon een bassdrum is die achteruit wordt afgespeeld... Als het zo is is het natuurlijk een beetje knullige vraag :P Maar ik weet het niet zeker, kan me goed voorstellen dat het een bepaalde benaming is  =]
Opperhoofd -
Leg een plaat op een platenspeler en draai hem de verkeerde kant op.  :D

Waarom is er een verhaal over Acid gekoppeld aan een Hardstyle set?  :W
donkeyass -
never mind